Contact

Klik op de kaart om een geografische zone te selecteren

Newsletter

Abonneer uzelf op onze newsletter en blijf op de hoogte van de actualiteit van de logistieke koelketen.

Samen

Catalogus

Download de productcatalogus

Downloaden

Naleving van de koelketen: wij luisteren naar uw behoeftes

25 augustus 2014

Sofrigam heeft de belanghebbenden van de koelketen ontmoet om volkomen aangepaste isotherme oplossingen te creëren als antwoord op hun problemen.

Trainingen voor farmaceutische professionals om de koelketen voor temperatuurgevoelige medicijnen veilig te stellen.

Geef uw mening: Sofrigam ontmoet professionals in de gezondheidszorg


Sofrigam ziet het als een erezaak om de belanghebbenden van de logistieke keten voor medicijnen te ontmoeten, om met ze van gedachten te wisselen over de problematiek die zij ervaren. Al meer dan vijf jaar trekken we erop uit om ziekenhuispersoneel (verloskundigen, huisartsen, enz.), apothekers, patiëntenverenigingen, kwaliteitsingenieurs en technici van farmaceutische laboratoria, enz. te ontmoeten. Het is ons opgevallen dat hun grootste zorgen vaak dezelfde zijn, zowel op het niveau van vervoer als opslag van temperatuurgevoelige medicijnen:

  • Op het gebied van het vervoer blijkt dat er tot en met de verzending van de boxen naar het afleveradres problemen zijn met de traceerbaarheid.
  • Sommige instellingen beschikken niet over laad- en losperrons voor koelproducten.
  • De temperatuurgevoelige medicijnen worden niet altijd geïdentificeerd bij de receptie.
  • De keuze van de isotherme verpakkingen wordt begrensd als gevolg van budgettaire beperkingen.
  • De gebruikte verpakkingen zijn niet altijd afgestemd op de werkelijke behoeften: solide kwaliteit, onderhoudsvriendelijk, afgestemd op hoeveelheid, hanteerbaarheid, markering om diefstal te voorkomen, enz.
  • De temperatuurmetingen zijn vaak ontoereikend.
  • De huishoudelijke koelkasten zijn niet altijd geschikt en worden niet altijd op regelmatige basis onderhouden.
  • De plaatsing van het medicijn in de verpakking is niet altijd optimaal.

Leer over het beheersen van de koelketen voor medicijnen


Wij hebben expertise verworven in de begeleiding van ziekenhuispersoneel om de risico’s te beperken met betrekking tot veiligheid, kwaliteit en efficiëntie in het beheer van temperatuurgevoelige medicijnen. Onze bijdrage aan de subcommissie AFF-SFSTP (Franse vereniging die zich richt op productkwaliteit binnen de gezondheidszorg) is erop gericht om “De koelketen van gezondheidsproducten volledig in acht te nemen” en het stelt ons in staat om nauw samen te werken met professionals in de gezondheidszorg en met industriële spelers in de koeltechniek. Hierdoor kunnen wij complete en continue oplossingen voor verbeteringen bieden.

Het bewust maken en opleiden van personeel in alle stadia van de koelketen is van belang voor de juiste handelingen om de best practices te bereiken. De beste praktijken voor distributie zijn gebaseerd op het behoud van de temperatuur, het vervoer en de hoeveelheid te vervoeren medicijnen.

De isotherme verpakkingen moeten het geneesmiddel op temperatuur houden en aangepast zijn aan de logistieke eisen van de gebruiker.

Kies een verpakking die is afgestemd op uw behoeftes


Door goed te luisteren naar uw behoeftes zijn wij in staat om te innoveren en farmaceutische isotherme verpakkingen, gekwalificeerd en aangepast aan uw eisen te bieden: niet te groot, niet te zwaar en gepersonaliseerd met de naam van uw bedrijf. Bovendien konden wij door de contacten die we met patiënten hadden een aangepast assortiment verpakkingen ontwikkelingen: het assortiment Nomad. De verpakkingen zijn zeer eenvoudig in gebruik, praktisch in het vervoer en beschikken over een kwaliteitsgarantie voor hoge prestaties.

Al onze isotherme oplossingen zijn getest door een van de grootste metrologie laboratoria in Europa, Ater Métrologie, door de reële condities voor de verzending van verpakkingen te reproduceren.

Bewust van de risico’s waar patiënten aan blootgesteld kunnen worden wanneer het medicijn ontsnapt aan de voorwaarden van een goede conservering, is het onze taak om u te ondersteunen om de koelketen te optimaliseren en het behoud van de vereiste temperatuur gedurende het vervoerstraject te garanderen.

U bent:

laboratoire-pharmaceutique-people-target

Farmaceutisch Laboratorium

 focus op de veiligheid

logisticien-people-target

Logistiek expert

Lorem ipsum dorelei

bio-technologiste-people-target

Biotechnoloog

precisie en anticipatie 

repartiteur-people-target

Groothandelaar Verdeler Distributeur

betrouwbaarheid als prioritaire doelstelling